Toronto Times 7 – Muskoka
Stage

Toronto Times 7 – Muskoka

Een MSc student biologie volgt een onderzoeksstage in Toronto, Canada. Voor negen maanden. Een leap of faith in een nieuwe wereld. In negen korte, maandelijkse stukjes geeft hij een impressie hoe het is.

Het lab van Jeff, waar ik nu al sinds januari stage loop, doet iedere twee/drie jaar een uitje naar Noord Ontario. Een getaway naar een echte Canadese cottage voor een lang weekend. Dit jaar was het weer zover, en ik mocht mee. In huurauto's vertrokken we naar het noorden. Hyped! Want ik ben nog maar een paar keer dit hele jaar echt ver buiten Toronto geweest. Het is altijd wel even een verademing.

De omgeving, Muskoka, was precies wat je verwacht van de stereotiepe Canadese ansichtkaart: met naaldbomen die reflecteren in het water, raccoons langs de route (al dan niet levend), maple syrup en kayaks. Het viel me op dat Canada eigenlijk heel Amerikaans is. Een echte consumer culture, heel car-centered, barbecues zijn niet alleen leuk maar cruciaal. Op de terugweg stopten we bij een random maar heel goed hamburgerrestaurant, Webers Burgers, langs de snelweg. De rij was gigantisch.

Bij de cottage zat ook een boathouse, met daarin onder meer een paar kayaks. Let’s go, dacht ik. Ik weet nog wel hoe dit moet. Volgens mij zag ik eruit als een soort turtle die heen en weer zwaait op een drijvende boomstam. Maar het was vakantie.

0 Reacties

Geef een reactie