Toronto Times 4 – Mosaic
Stage

Toronto Times 4 – Mosaic

Een MSc student biologie volgt een onderzoeksstage in Toronto, Canada. Voor negen maanden. Een leap of faith in een nieuwe wereld. In negen korte, maandelijkse stukjes geeft hij een impressie hoe het is.

Toronto wordt weleens vergeleken met New York. Het NY van Canada. Op Reddit las ik dat films die zich afspelen in New York, soms gewoon worden opgenomen in de straten van downtown Toronto. Je ziet het verschil niet. Laatst sprak ik een graduate student die een paar jaar in Manhattan heeft gewoond, en zij onderschreef dit. ‘Toch is er een subtiel, maar cruciaal verschil tussen de steden’, verklaarde ze. New York is a melting pot, Toronto a mosaic. Daarmee wilde ze zeggen dat in New York City culturen versmelten, terwijl culturen in Toronto hun identiteit op kleine schaal behouden.

Hoe meer ik over haar oneliner nadenk, hoe scherpzinniger ik hem vind. In Toronto zijn er echte miniatuur-enclaves. Ze zitten overal. We hebben een Little Italy, Greektown, Portugal Village, Little Tokyo, Koreatown, Little Poland, en een stuk of vijf Chinatowns. Afijn, je kan ze vast allemaal terugvinden in de reisgidsen. Wat ik er zelf zo mooi aan vind is hoe gemoedelijk en low-key ze opgaan in de stad. Niet opgevoerd of hyped-up. Gewoon een gezellig, goed gelegd mozaïek. Toronto is echt next-level multicultureel.

0 Reacties

Geef een reactie